Acebeam X70 

Introductie

Als je ziet dat een zaklamp 60.000 lumens kan produceren weet je dat hij speciaal is. En dat is hij ook zeker. De Acebeam X70 is een high-end zaklamp met een lichtbundel van 60.000 kaarsen. Althans, zoiets.

Als je op zoek bent naar een felle zaklamp, en je kijkt niet op een honderdje of 4-5, dan moet je zeker deze review lezen!

Wat je allemaal krijgt: 

Het pakketje dat ik persoonlijk ontving kwam zonder een Acebeam doos, en alleen maar de opbergdoos. En in deze opberghoes zaten de volgende dingen:

 • Acebeam X70
 • Draagriem
 • Handgreep met ventilator
 • Gewone oplader
 • 12V lader (voor in de auto)
 • Extra O-ringen
 • Garantie kaartje

In gebruik

De X70 is een flinke zaklamp met de grootte van je onderarm. Gelukkig heeft Acebeam daar aan gedacht en een ​​draagriem meegeleverd plus een draaggreep. Deze draaggreep bevat een ingebouwde ventilator die het bovenste gedeelte van de zaklamp kan koelen. De kop wordt namelijk heel erg heet, en in plaats van ingebouwde koelventilatoren, hebben ze gekozen voor een draagreep met ingebouwde ventilator.

De batterij bestaat uit 8* 18650 Sony VTC6-batterijen. Dit zijn batterijen met een verschrikkelijke hoge ontlading.

De Schakelaar:

De positie van de schakelaar is niet zonder aandacht geplaatst. Dit maakt onderscheid tussen fabrikanten die maar gauw even een zaklamp in elkaar zetten en op de markt gooien.

Ze hebben namelijk de aansluitpunten voor de draagriem precies aan de zijkant van de schakelaar geplaatst. Als je linkshandig bent kun je de schouderriem aan de ene kant van de schakelaar vastmaken, en als je rechts bent aan de andere kant. Best slim moet ik zeggen.

Als je met je hand op de zaklamp rust, zul je automatisch met je duim in de buurt van de schakelaar komen.

Helaas is de schakelaar zelf niet echt makkelijk te vinden in het donker. Dat is dus wel even een minpuntje. Ban mij had die nog zeker wel een stuk groter gemogen, en het liefst uitstekend, zodat je het nog beter kan vinden in het donker, op gevoel. Maar misschien zullen ze dit doen bij de Acebeam X75.. als die ooit nog eens komt.

Aan de achterzijde van de X70 zit het andere bevestigingspunt aan een grote ring. Deze ring kun je ronddraaien, zodat hij in elke positie gebruikt kan worden, dus zowel goed voor links- als rechtshandigen.

Bouwkwaliteit, schroefdraad, knurling en anodisatie

De bouw is belangrijk, maar ook de manier van kartelen of knurling, zoals ze in het Engels zeggen. Hiermee wordt de grip vergroot. Met grip bedoel ik dat je hem niet zo snel uit je handen laat glippen.

De bouw is gewoon top, van deze Acebeam X70. Acebeam heeft gekozen voor een niet te grove manier van kartelen. Tegelijkertijd is het ook niet te glad, waardoor je ook nog een vlekken zoals vingerafdrukken makkelijker zou kunnen zien. Dit hebben ze dus goed voor elkaar!

Het handvat:

Alhoewel de draaggreep (of handvat) er niet zo heel erg sterk uit ziet, blijkt hij toch stevig genoeg te zijn om dit bakbeest beet te houden. Om de ventilator te kunnen gebruiken heb je een 18650 batterij nodig. Ik zou aanbevelen om hier een low-amp (lage ontlading) batterij met veel capaciteit voor te gebruiken. Dit met de gedachte dat de greep helemaal niet veel ‘kracht’ nodig heeft om te werken.

Je kunt zowel protected als non-protected batterijen in de greep gebruiken!

LENS, LED, BEZEL EN REFLECTOR

De Acebeam X70 gebruikt 12 XHP70.2 LEDs en een enkele XHP35 Hi. De middelste LED met de grootste refelector is CREE een XHP35 Hi welke gebruikt wordt voor de verstraler. Dit wordt ook wel een ’thrower LED’  genoemd. Hiermee behaald de X70 naast een boel lumens ook nog eens een flink bereik.

De bezel is helaas niet gemaakt van roestvrij staal, maar gewoon aluminum. Ook is de grootte van de kop niet zo groot als bijvoorbeeld zijn concurrent, de Imalent MS18 die ik ook heb gereviewd. Achter de glazen lens bevinden zich 12 ondiepe reflectoren voor de XHP70.2 LED’s en 1 diepe, gladde reflector in het midden voor de XHP35 Hi.

Omdat de 12 reflectoren ondiep zijn, wordt de lichtstraal heel erg breed, en valt dan precies in de categorie: flooders! De diepere reflector in het midden helpt om een flinke straal op grote afstand te schijnen.! Je kunt overigens ook de middelste LED uitzetten als je wilt! Handig dus

AFMETINGEN EN GEWICHT:

 • De volgende getallen zijn rechtstreeks uit de specificaties. Lengte: 280 mm
 • Diameter kop: 116 mm
 • Batterij diameter: 51 mm

GEWICHT:

 • Met batterypak: 1819 g
 • Dus bijna 2kilo in je broekzak! Of aan je sleutelbos… lol.

Hieronder zie je als vergelijking de X70 met de 2 andere felste LED zaklampen ter wereld.

Van links naar rechts: Imalent MS12, Imalent MS18, Acebeam X70. Je kunt zien dat de grootte van het hoofd relatief klein is in vergelijking met beide andere Lumen Monsters.

GEBRUIKERS INTERFACE

Power Mode en ECO mode

De Acebeam X70 heeft 2 modusgroepen. ECO en POWER. ECO-modus heeft een lagere High- en Turbo-output. Voor de rest zijn ze identiek.

Je kunt tussen beide schakelen door 10 keer op de schakelaar te klikken wanneer het licht UIT is!

Als je een dubbele flikker ziet, dan zit je in de ECO mode.  Als je drievoudige flikkering ziet, zit je in de Power groep. Van de fabruik uit,  is de Acebeam X70 ingesteld op ECO-modus.

MODES: 5 + STROBE

Ultra-Low, Low, Mid, High, Turbo (Ultra Low en Turbo maken geen deel uit van de reguliere mode groep)

Als de zaklamp UIT staat:

 • 1 klik: Aan: in laatst gebruikte modus, behalve ultra-low of turbo
 • Dubbele klik: Turbo en herhaal om terug te keren naar de laatst gebruikte modus
 • 10 klikken: schakelen tussen 2 modusgroepen: ECO Mode-groep en Power Mode-groep.
 • Houd schakelaar 1 seconden ingedrukt: Ultra-laag
 • Houd schakelaar 5 seconden ingedrukt: Vergrendeling (Lock-Out)
 • Eén klik + klik en houd vast: stroboscoop

Als de zaklamp AAN staat:

 • 1 klik: Uit
 • Dubbele klik: Turbo en herhaal om terug te keren naar de laatst gebruikte modus
 • 3-klikken: niets
 • Ingedrukt houden: cycle je door de modes heen (behalve Ultra Low, Turbo en Strobe)

Knipper en flikker modes:

 • Ja, deze heeft een dodelijke stroboscoop van 10,000 lumens. Ze gebruikt dus gelukkig niet de volle 60,000 lumens.
 • Om naar de Strobe modus toe te gaan doe je het volgende: 1 klik, gevolgd door nog een klik en de schakelaar nu ingedrukt houden.
 • Strobe is toegankelijk vanuit de UIT- en AAN-positie!

Lock-Out modus:

De vergrendelingsmodus (Lock-out) helpt om de zaklamp niet per ongeluk in te schakelen.

Houd de schakelaar 5 seconden ingedrukt wanneer hij UIT staat. De X70 zal kort even in Ultra Low mode komen, en schakelt daarna automatisch in de Lock-Out modus.

Herhaal dit voor 5 seconden om weer terug te keren naar normaal gebruik.

Wisselen tussen de verschillende LEDjes

Het is mogelijk om te kiezen welke LEDjes je gebruikt. In de vergrendelingsmodus kun je namelijk schakelen tussen de LED’s die worden gebruikt. Dit doe je met 5 klikken:

Je kunt uit 3 opties kiezen:

 • Alle LED’s: 12 * XHP70.2 (krachtige LED’s op de buitenste ring) + enkele XHP35 Hi (werp-LED in het midden) = standaard
 • Alleen de XHP35 Hi (LED met hoge bundelintensiteit, in het midden)
 • Alleen de 12 * XHP70.2

PWM:

 • Niets dat ik met het oog kon waarnemen

FIRMWARE / UI-CONCLUSIE:

De ECO- en POWER-modigroepen zijn eigenlijk specifiek voor Acebeam. De Acebeam K75 die ik ook heb, heeft ook deze 2 groepen. De gebruikersinterface is gemakkelijk te begrijpen en er zijn gelukkig maar een paar ‘verborgen modi”. Het verschil tussen 30.000 lumen in ECO-modus en 60.000 lumen in POWER-modus is niet zo groot als je zou denken.

BATTERIJEN EN OPLADEN

De Acebeam X70 wordt geleverd met 2 laders. Een normale stopcontact lader en een 12V lader voor in de auto. De auto-lader heeft ook een ingebouwde USB-poort. Wederom iets heel nuttigs van Acebeam!

De batterij kan worden opgeladen zonder dat hij in de kop hoeft gedraaid te zitten. Dit is mooi omdat je een paar batterijen zou kunnen kopen en deze afzonderlijk opladen. Zo heb je altijd 60,000 lumens ter beschikking. En dan hoef je ook niet nog een 500 of 600 euro te investeren in een 2e Acebeam X70.

Het opladen met de stopcontact lader duurt ongeveer 3 uur. Het gebruikt 2 LED-kleuren om het laadniveau aan te geven, rood en groen. Rood = opladen, groen = vol. Tijdens gebruik zie je ook het lampje oplichten. Het rode lampje betekent dat er een spanning is van minder dan 12V.
Rode knipper licht betekent dat de spanning lager is dan 11,5 V en bij 10,5 V wordt de batterij automatisch uitgeschakeld.

De batterij kan niet uit elkaar worden gehaald zonder gereedschap te gebruiken. Daarom kunt u de Sony VTC6 18650-batterijen niet vervangen als ze defect raken. U moet de hele batterij vervangen of een beetje kracht gebruiken om de batterij te openen.

Performance

ACEBEAM X70 LUMEN METINGEN:

Alle metingen zijn relatief voor mijn zelfgemaakte Integrating Sphere (Bol van Ulbricht) en zijn nu ingesteld met een Extech HD450 Lux-meter voor metingen. Voor extreem sterke zaklampen (boven 5000 lumen) gebruik ik een Kenko PRO1D ND-16 filter voor de sensor.

De basismeting (ijk meting) van de Integrting Sphere is gedaan met een Convoy S2 + die getest is met 137 lumen.

ModeMijn meting
Ultra-Low708 Lm
Low3585 Lm
Mid8374 Lm
High26120 Lm
Turbo61458 Lm

Runtime:

De volgende test werd uitgevoerd in een kamer met een omgevingstemperatuur van ongeveer 20 graden. De test werd gedaan zonder de ventilator te gebruiken. Dit soort drop-off is heel normaal.

Uit de runtime-grafiek kunnen we zien dat de Turbo ongeveer 40 seconden duurt. En de 2 zakking in felheid is l na 2:20 minuten en de 3e na 4 minuten.

Vanaf 5 minuten heeft het een extreem stabiele output van ongeveer 7500 Lumen. Na 1 uur en 21 minuten schakelt de X70 plots uit.

Deze test was gedaan met behulp van de ventilator op de hoogste instelling. (hij heeft er namelijk 2). Dit resulteerde in een compleet andere grafiek.

Hoewel de grafiek er redelijk hetzelfde uitziet, was de gemiddelde output wel ongeveer 3 keer feller. De output is ongeveer 20.000 lumen gedurende 30 minuten. Dat is best heftig!

Er zijn een paar ups en downs in de grafiek. Dit is waarschijnlijk de thermische warmteconfiguratie van de driver. De ventilator lijkt dus goed zijn werk te doen! Best knap, al vind ik dat zelf. De totale batterijduur is in totaal helaas maar 35 minuten. Dat valt een beetje tegen, maar als je bedenkt dat je toch 20.000 lumens tot je beschikking hebt, is het ook wel een beetje te begrijpen. Ik ben benieuwd hoe erg de batterijen hier onder lijden….leiden..

Afstand:

Dit formaat zaklamp komt eigenlijk alleen buiten in het veld tot zijn recht. Ik heb de X70 ook binnen gemeten op 5 meter, maar dat is niet voldoende om goed de afstand te berekenen.

Alleen in de hoge modus krijg ik:

 • Binnen (5 m): 252.500 cd = 1005 m (1 km)
 • Buitenshuis (10 m): 250.000 cd = 1000 m (1 km)

Dit is nog steeds een stuk lager dan hun beweerde 311.000cd.

GARANTIE

Dit is wat Acebeam te zeggen heeft:

Acebeam garandeert de zaklamp tegen materiaal- en fabricagefouten. Zaklampproducten die bij normaal gebruik binnen 5 jaar na de aankoopdatum defect blijken te zijn, worden kosteloos gerepareerd of vervangen. Het batterijpakket en de externe warmteafvoerventilator hebben 1 jaar garantie. Deze garantie dekt geen schade veroorzaakt door ongeval, onredelijk gebruik of productwijziging. Als u de algemene onderhoudsinstructies niet opvolgt, kan dit leiden tot schade aan uw zaklamp die mogelijk niet onder de garantie van Acebeam valt.

Beamshots:

CONCLUSIE

POSITIEVE PUNTEN:

 • Afneembare draaggreep met koelventilator
 • Draagriem is meegeleverd voor langdurig gebruik (hij is zwaar)
 • Extreem fel (60.000 lumens)
 • Inclusief een verre afstand LED (XHP35 Hi)

NEGATIEVE PUNTEN:

 • Wordt erg heet.
 • Lichtbundel komt niet zo ver als er wordt geclaimt
 • Korte batterijduur in Turbo (met koelventilator)
 • De schakelaar is te klein en moeilijk te vinden in het donker.

Korte samenvatting:

De Acebeam X70 stelt je niet teleur als je een felle zaklamp wilt hebben om de buren flink te grazen te nemen.  De gebruikersinterface is eenvoudig met weinig verborgen modi. Omdat ik al zoveel zaklampen bezit, hou ik minder van verborgen groepen dan sommige mensen. De eenvoudige reden is dat ik me niet kan herinneren hoeveel klikken er nodig zijn om een speciale modi te activeren.

Er zijn maar weinig dingen die ik niet zo leuk vind aan de X70. De batterijduur is erg kort in Turbo. 30 minuten is niet erg lang, maar het is nog steeds een extreem felle zaklamp met 20.000 lumens!

WAAR KUN JE DE ACEBEAM X70 KOPEN?

Niet meer te koop. Deze is inmiddels vervangen door de Acebeam X75, alhoewel die een stuk kleiner is, maar net zo fel. Kijk hier bij de sterkste zaklampen voor andere aanbiedingen.

Scroll naar boven