ACEBEAM K65 review

INTRODUCTIE K65

Wil je iets dat heel ver kan schijnen? En wil je ook iets dat heel fel is?

Dan is de Acebeam K65 misschien iets voor jou. Met 6200 lumen in Turbo mode krijg je genoeg licht om een ​​voetbalveld te verlichten, en de Cree XHP70.2 LED schijnt ook nog eens bijna 1 km ver. Maar zijn hun claims wel waar? We gaan hem vergelijken met een paar andere lumen monsters.

WAT KRIJG JE IN HET PAKKET:

 • Speciale kartonnen doos
 • Draagriem
 • 2 reserve O-ringen
 • Handleiding
 • Garantie kaartje
 • Nog wat papiertjes
 • Een goede holster

Acebeam levert altijd wel een degelijke verpakking. In dit geval een kartonnen doos met handvat. Helaas nog niet te vergelijken met de Acebeam K40M die ik ook heb, die in een mooi koffertje kwam.

Met een premium zaklamp komen ook premium accessoires, althans, dat mag je wel verwachten voor het geld toch? De K65 mist geen accessoires. Dat gezegd hebbende, is er verder ook niets speciaals inbegrepen. Het zijn standaard accessoires, die wel van goede kwaliteit zijn.

DE K65 IN GEBRUIK

De K65 maakt deel uit van de K-serie in de line-up van Acebeam. Mijn eerste zaklamp van Acebeam was de Acebeam K40M Cree MTG-2 zaklamp, die uitkwam net na de naamsverandering van Supbeam naar Acebeam. Het belangrijkste verschil met de K40M is dat de K65 4 * 18650 batterijen heeft in plaats van 3 * 18650 zoals de K40M, wat resulteert in een iets dikkere body (de tube die je vast houd)

De zaklamp bedienen met 1 hand is te doen. Als je duim naast de elektronische schakelaar houdt, kun je eenvoudig de lamp vasthouden en van modus veranderen met één hand. Als je het meegeleverde draagkoord / draagriem gebruikt, kun je het gewoon laten hangen tijdens het rondlopen.

Toen ik naar buiten ging om wat beamshots te maken, gebruikte ik de holster en ik moet zeggen dat best goed werkte .. hahaha. Vooral omdat ik 4 zaklampen mee had genomen … Holsters zijn meestal niet mijn ding, maar met deze lumen monsters begin je ze toch wel een beetje te waarderen. Als de holster aan je zijde hangt voel je het gewicht echt niet in tegenstelling tot de zaklamp in je hand te houden.

Kan die goed. Je moet wel oppassen dat je er niet tegenaanstoot. Maar ja, tailstanding is ook niet zo heel erg nuttig voor zo een grote lamp.

BOUW KWALITEIT EN ANODISATIE (coating)

Net als bij alle ander Acebeam-producten is de bouwkwaliteit van de Acebeam K65 fantastisch. Het anodiseren (coating) is geweldig gedaan over de hele zaklamp. Behalve de bezel LOL. De bezel is van roestvrij staal en is daarom stootvast. Als je m echter laat vallen, moet je geen wonderen verwachten. Hij zal beschadigen, maar veel minder dan met een aluminium lensrand. (bezel). Dit ga ik dus niet in deze zaklamp recensie testen, lol.

LENS, BEZEL EN REFLECTOR

De bezel is gemaakt van roestvrij staal. De reflector is glad en de lens is gecoat.

De K65 wordt geleverd met een ee grote reflector die genoeg oppervlakte heeft om de XHP70.2 LED 6500K zover te laten schijnen dat we het ook een verschijner kunnen noemen. De XHP70.2 wordt door de meeste mensen niet als een “ver-schijnende-LED” beschouwd, maar vertrouw memaar, dat het ver genoeg en helder genoeg is om iets te zien met een verrekijker dat je met je eigen ogen niet zoud kunnen zien. Ja, dat heb je goed gelezen. De meeste mensen willen een 2km / schijnwerper zoals de BLF GT, maar niemand kan verder kijken dan een paar honderd meter zonder een verrekijker.

De lens die wordt gebruikt heeft een coating maar weet niet precies wat voor coating.. misschien UV.. hij geeft namelijk een paarse gloed als je er schuin inkijkt.

Iets wat op dit moment nog redelijk uniek is, maar steeds populairder wordt in 2018 is de dedomed XHP70.2 waarop de Acebeam K65 is gebaseerd. Dedomed LED’s zijn ledjes waarvan de koepelvormige bol (denk een soort siliconen) van de led is plat gemaakt door het bolle gedeeltelijk er af te snijden of om deze er af te weken met benzine etc.. Vanaf ongeveer 2013 was het dedomen heel populair onder zaklamp fanatiekelingen. Het begon met de XML, en later ws volgens mij de XPL de eerste led die LED-fabrikanten uitbrachten met een  platte kop om verder te schijnen. Voor zover ik weet is de K65 een van de eerste in massa gefabriceerde zaklampen met een XHP70.2  dedomed!!!!

De reflector heeft een buitendiameter van 82 mm en een binnendiameter van 75 mm, en een diepte van 75 mm . Dus zowel de diepte als de diameter zijn hetzelfde.

BATTERIJHOUDER:

De Acebeam K65 maakt gebruik van een losse batterijhouder net zoals de meeste andere high-end multi-cell zaklantaarns. Het gebruik van een batterijhouder maakt het minder waarschijnlijk dat je een fout maakt door de batterijen omgekeerd te plaatsen in de lamp, wat kan leiden tot een kortsluiting en alle gevolgen vandien.

De batterij kan zowel met button-top (batterijen waarvan de positieve pool (pluspool) een beetje uitsteekt) 18650-batterijen met button-top gebruiken (waar de positieve kant van de batterij vlak is met de rest van de batterij en dus niet uitsteekt). Aan de positieve kant van de batterijhoude kun je zien dat ze koperen knopjes gebruikten om flat-tops te gebruiken. En een enkele veer aan de negatieve kant. Acebeam beveelt het gebruik van protected batterijen aan met minimaal 3 mosfets. Op dit moment heb ik geen hoge Amps protected batterijen en gebruik ik daarom hoge topdekspellen van Samsung 30Q, en die werken prima.

AFMETINGEN EN GEWICHT VAN DE ACEBEAM K65:

 • Lengte: 190mm
 • Breedte kop: 90 mm 
 • Breedte reflector: 82 mm 
 • Breedte body en tailcap: 53mm

Gewicht:

 • K65 leeg: 647 gram
 • Met setje Samsung Q30 batterijen: 831 gram

Hieronder in vergelijjking met de Acebeam K40M, BLF Q8 en Lumintop ODF 30.

GEBRUIKERS INTERFACE

De Acebeam K65 gebruikt maar 1 schakelaar. Met deze schakelaar moet je dus alle instellingen besturen, 6 in totaal. Er zijn 4 hoofdmodi, een Ultralow, Low, Medium en High.

Vanaf UIT positie:

 • Eén klik: geheugen laatste modus
 • Dubbele klik : Turbo
 • Drie keer klikken: Strobe
 • Druk + Ingedrukt houden 1 seconde: Moon mode (laagste modus)
 • Druk  + Ingerukt houden 2 seconden: SOS

Vanaf AAN positie:

 • Enkele klik:  naar UIT
 • Dubbelklik: naar Turbo
 • Drie keer klikken: stroboscoop
 • Druk + Ingedruk houden: verwisselen modus: Ultra laag, laag, gemiddeld, hoog. (ultra low, low, medium, high)

Knipper functies:

Er zijn er 2. SOS en STROBE

 • Vanaf UIT : druk + ingedruk houden voor 2 sec. eerst ga je naar de Eco-modus en dan ga je naar SOS. Om Strobe in te voeren, klik je driemaal

Geheugen:

 • Ja. Dus als je in de UIT-positie bevindt en je doet een enkele klik , keer je terug naar de laatst gebruikte modus. (Exclusief de Eco (Moon), Turbo, SOS of Strobe)

PWM

 • Nee, ik kon niets ontdekken met het blote oog.

ENERGIEVERBRUIK

Acebeam adviseert om High Drain Protected 18650-batterijen te gebruiken. Ze laten dit zien op een sticker die op de batterijhouder zit. Ik gebruik zelf de Samsung 30Q.

Hoewel het de lijst met de best schijnwerpers  en de lijst met de helderste zaklampen niet haalt , is dit wel degelijk een van de krachtigste All-Round LED-zaklampen die er nu is.

Meting gedaan vanaf de achterkant, dus niet bij de LED:

 • Low: 0,28A
 • Medium: 0,7A
 • High: 1,85A
 • Ultralow: 0,12A
 • Moon: 0,03A

De beam oftewel lichtbundel, lichtstraal, van de Acbeam K65 op een witte muur is best groen. Ik zal wat fotos laten zien die ik in de natuur heb gemaakt om te zien of je deze groenachtige tint kan opmwerken. Maar ik betwijfel het. Beamshots op witte muren zijn meestal niet heel erg nuttig, maar kunnen wel een idee geven van de aanwezigheid van ringen etc. 

Oke .. Ik ben het bos in geweest en kan bevestigen dat kleuren in de natuur (groen, bruin) versterken. Dit kan natuurlijk goed zijn, maar net wat je zelf mooi vind. 

Ik droeg de K65 in de holster aan m’n rechterheup en de K40M aan de linkerkant. Natuurlijk is het verschil minimaal qua gwicht. De K40 is met de Orange Peel- (sinaasappel effect) reflector meer uniform dan de K65. De K65 voelt meer aan als een echte schijnwerkper dan een flood light (een lamp met een hele brede straal). Mede door de gedefinieerde hotspot! 

WAARSCHUWING LAGE VOLTAGE:

Boven de elektronische schakelaar bevindt zich een klein LED-inidatorlamppje. Het lampje geeft continu groen licht wanneer de batterij boven de 30% is.

Hij wordt rood wanneer de accuspanning 30% wordt en bij 10% begint hij te knipperen … bij 0% schakelt de zaklantaarn helemaal uit.

HOE VER SCHIJNT DE LAMP:

Gemeten op 5 meter heb ik 928lx (x10) gemeten op mijn lux meter, wat overeenkomt met 232000 cd / 232kcd.
Ik heb het getest met een Samsung Q30 flattop-batterij. Mijn metingen lijken altijd een beetje lager te zijn in vergelijking met anderen. Fabrikant zegt 257000 cd, wat ongeveer 20000cd hoger is dan die van mij. Je zult het verschil met het blote oog zeker niet kunnen zien. Eigenlijk is meten op 5 meter niet aanbevolen met zulke krachtige zaklampen. Het is eigenlijk beter dit op 10m of 20m te doen, maar daar had ik even geen tijd voor. 

CONCLUSIE

POSITIEVE PUNTEN:

 • Geweldige allrounder, 6200 Lumens en 900+ meter in 1 lamp
 • Roestvrij stalen ledrand
 • Redelijk compact voor wat hij kan. Past mooi in de holster aan je heup
 • Een van de eerste dedomed XHP70.2-leds in een massa-productie zaklamp.

NEGATIEVE PUNTEN:

 • Het statiefgat past niet op mijn Manfrotto statief 
 • Groenachtige tint op witte muur … maar who cares … Buiten in de natuur valt dit niet op, en geeft eigenlijk alleen warmere kleuren.
 • Ingedrukt houden om van modus te veranderen …. maar er is waarschijnlijk geen andere manier om al deze functies te gebruiken met slechts 1 schakelaar .. dus geen biggy.

WAAR IS DE ACEBEAM K65 TE KOOP?

Deze is niet meer te koop. Kijk bijvoorbeeld bij de lijst met Sterkste zaklampen of de lijst met Verst schijnende zaklampen.

Scroll naar boven