Lumenmonster reviewer Pieter

Tja, waar te beginnen?
Lang geleden toen ik zelf nog op de middelbare school zat, het zal zo ongeveer 1993 zijn geweest en we met de hele klas op kamp een dropping hadden is mijn zaklamp hobby eigenlijk begonnen. Ik herinner me dat ik als jochie vaan een jaar of 13 van mijn ouders een 2c stalen zaklamp had meegekregen met een standaard 3V gloeilampje erin, ik was al lang blij dat ik iets had. Totdat de leraar bij ons kwam en eventjes zijn zaklamp aan deed,een Maglite 4D ik weet het nog precies, dat was echt mijn wow ervaring! Wat een licht! Wat een straal! Dat wilde ik ook!

Zo ben ik begonnen met allerlei onbekende merken, wat meer bekende merken, Duracell zaklampen, Varta, Coleman tot ik op 16 jarige leeftijd mijn echte eerste Maglite kocht voor 40 gulden! Man wat een tijd, destijds was je heel wat met een Maglite.

Op een gegeven moment begon de LED zijn intrede te doen in zaklampen en heb ik wel verschillende sleutelhanger led zaklampjes gehad, echter dat was meer voor de fun, op het moment dat je ze nodig had was de batterijspanning vaak al dermate ver gezakt dat er weinig licht meer uit kwam.  Tot ik een aantal Jaren geleden (2013) via een collega werd gewezen op het feit dat een Maglite een hele mooie zaklamp is, echter tegenwoordig hopeloos achterhaald qua lichtopbrengst. Mijn interesse was natuurlijk weer meteen gewekt en na wat speuren op internet heb ik mijn eerste echte LED zaklamp gekocht een SIPIK SK68. Dat was voor 2013 een enorme vooruitgang, echter blijft altijd de drang naar mooiere en betere zaklampen. Sinds die tijd is mijn interesse weer verder aangewakkerd en begint deze inmiddels buitenproportionele vormen aan te nemen.

Nadat ik een tijdje tevreden was met mjin SIPIK SK68 kwam een collega op de proppen met een Nitecore SRT9 en liet deze vol trots aan mij zien. Nadat ik even die zaklamp had gebruikt was ik verkocht en wilde ik ook iets met een Lithium cel. Na de nodige zoektocht op internet had ik een mooie zaklamp gevonden welke er goed uit zag en deze besteld. Dat was een schot in de roos! Omdat de wachttijd voor een bestelling uit China over het algemeen wel eventjes duurt
begon ik wat rond te neuzen op internet naar informatie over deze zaklamp en kwam ik al snel op verschillende fora terecht, onder andere CPF en BLF. Wat bleek? Ik had gelukkig een hele goede zaklamp gekocht, namelijk een Convoy C8.

Het voordeel van een Convoy is is dat het een beetje de Volkswagen Golf van de zaklampen is. Ze zijn alom verkrijgbaar, hebben een goede bouwkwaliteit en je kunt er legio reserveonderdelen voor kopen om hem te net wat te vernaderen naar juw smaak en eventueel te pimpen en te tunen, zo als het ook met Golfjes gaat, gaat het dus ook met zaklampen, je kunt het zo bont maken als je
zelf wilt. Het type C8 zaklamp is inmiddels al een aantal jaren leverbaar en wordt door meerdere fabrikanten geleverd met elk zijn eigen verschillende details en elk zijn eigen (verschillende) bouwkwaliteit.
De huidige generatie loopt al eventjes, via BLF wordt beweerd dat het hudige model al zo’n 10 jaar leverbaar is, met telkens kleine upgrades.
Sinds kort is er echter een nieuw model C8 beschikbaar van Convoy, ook weer met kleine updates, waarvan de meest zichtbare, de buitenkant is.

Scroll naar boven