De Militaire Zaklamp top 9

Bekijk de lijst met de beste tactische en militaire zaklampen die nu te koop zijn. Sommige zijn helaas alleen in het buitenland verkrijgbaar, maar die staat ook in de lijst.

Tactische zaklampen met AA batterijen

Werkt op 2AA (goedkoop op eBay, niet in NL)

Thrunite Archer 2A V3

 

In het segment met tactische zaklampen zul je niet zo gauw 2AA lampen tegenkomen. En daarom maakt dat de ThruNite Archer toch een beetje een aparteling. Ze is namelijk 1 van de weinig zaklampen die in deze categorie vallen, en nog steeds te koop is.

De wereld van zaklampen breid zich zo ontzettend snel uit, dat het soms lastig wordt om alle nieuwtjes bij te houden. En daarom is dit misschien ook wel extra interessant. Deze lamp bestaat al meerdere jaren, maar is nog steeds in vele landen te koop. In Nederland wordt het iets minder makkelijk te vinden, behalve tegen flinke bedragen, die het niet waard zijn.

Kijk dus gewoon even rond, bijvoorbeeld op eBay of Aliexpress, waar deze nog steeds voor ongeveer 3-4 tientjes te koop is.

Even wat gegevens op een rijtje.

 • Maximale lichtopbrengst: 500 lumen
 • 4 verschillende modi
 • Snelle toegang tot stroboscoop
 • Maakt gebruik van 2AA batterijen (Panasonic Eneloop (wit) aanbevolen)

Tactische zaklampen met type 18650 lithium-ion batterijen

Kleine tactische lamp

Olight Warrior Mini 2

 

Ben je op zoek naar een kleine militaire zaklamp met een ingebouwd laadsysteem en een magnetische achterkant? Dan is de Olight Warrior Mini 2 misschien wel iets voor je. Zie ook mijn volledige review van de Olight Warrior Mini 2

Uit al mijn testen blijkt dat Olight meestal conservatief is met hun specificaties, maar die 1750 lumen halen ze net niet. Ik kwam niet verder dan 1721 lumen bij het inschakelen, en 1658 lumen na 30 seconden. Oh, en dat verschil zul je niet merken hoor. Ook zijn de prestaties in de andere modus niet misselijk. Je zit binnen no-time in de laagste modus, en in Turbo modus, en dat is erg fijn om mee te werken moet ik zeggen.

De firmware beschikt voor 2 verschillende gebruikersinterfaces, waardoor je zelf kan kiezen welke je het fijnst vindt om mee te werken. Een echte aanbeveler.

Wat specificaties op een rijtje:

 • Maximale lichtopbrengst: 1750 lumen
 • 1* Luminus SST40
 • Hoge kwaliteit 18650 batterij inbegrepen bij aankoop
 • 2 Verschillende groepen in de gebruikers interface

De beste koop

Thrunite TN12 v4

 

Een van de zaklampen waar ik mijzelf het meest over verbaast heb is de Thrunite TN12 v4. In principe ben ik geen persoon om dezelfde lamp bij elke update nogmaals te kopen, maar ik begrijp nu heel goed waarom ThruNite er aan gedacht heeft om de TN12 toch maar eens 4 keer te upgraden :--)

De upgrade light niet zozeer in het feit dat hij feller is geworden, maar dat hij een nieuwere LED heeft gekregen. Het is een betaalbare militaire zaklamp, met een groot aantal accessoires die je vaak alleen bij duurdere lampen ziet. Tijdens het testen heb ik het aantal lumen gemeten op 978 lumen, en dat is niet verkeerd voor zo een goedkope optie.

Als je op zoek bent naar een betaalbare optie, bekijk zeker deze lamp even!
Helaas is hij niet meer overal te krijgen, dus wellicht even op eBay kijken.

Enkele interessante dingen op een rijtje:

 • Redelijk krachtige LED: CREE XP-L v6
 • 5 modes en 1 Strobe modus
 • Groot aantal accessoires wordt standaard meegeleverd

Tactische zaklampen met type 21700 lithium-ion batterijen

Een populaire zaklamp

Fenix PD36R

 

Zoals we hierboven al hebben genoemd is de Fenix PD35 TAC een immens populaire tactische zaklamp in Amerika. De Fenix PD36R is een grotere broer van de PD35 TAC, want naast een upgrade van de LED (nu 1600 lumen) hebben ze ook de 18650 batterij vervangen door een 21700 batterij.

Gelukkig wordt er een 21700 batterij meegeleverd met een hoge capaciteit van 5000mAh en is daardoor 1,5 keer zo groot als de gemiddelde 18650 batterij. Dit betekent langere runtime en meer lichtopbrengst. De PD36R maakt gebruik van een Luminus SST40 led welke lekker fel is. Een uitermate handige zaklamp moet ik zeggen. Meer info? Lees dan de review van de Fenix PD36R

Gegevens:

 • 1600 lumen (ik heb zelfs 1760 lumen gemeten)
 • 1* Luminus SST40 led
 • 21700 type batterij meegeleverd, 5000mAh
 • Ingebouwde oplader

Zaklamp met vibratie systeem

Olight Warrior X3

 

Olight is een bekende fabrikant voor zaklampen met een hele groep fanboys op Facebook.

De Olight Warrior X3 is de opvolger van de alombekende Warrior X en later de Warrior X PRO, met enkele leuke upgrades sinds de eerste versie. De LED en de batterij hebben een upgrade gekregen.

De nieuwe Olight Warrior X3 heeft namelijk plaats gemaakt voor een 21700 batterij (die ook meegeleverd wordt) met een capaciteit van 5000mAh. Dat Olight een batterij meelevert is niet voor niets want ze hebben veiligheid hoog in het vaandel staan. En dat proberen ze te maximaliseren door het meeleveren van goede batterijen en hun eigen laadsysteem. Dan hebben ze minder kans op defecten en garantie claims.. handig.

Het nadeel hiervan is echter wel dat je alleen Olight batterijen kunt gebruiken. Als dit je niet weerhoud om voor een hele mooie tactische lamp te kiezen, dan is dit zeker een mooie optie.

Gegevens:

 • Maximale opbrengst: 2500 lumen
 • 1* Luminus SFT70
 • Meer dan 500 meter bereik
 • 21700 type batterij meegeleverd, met 5000mAh capaciteit
 • Ingebouwde oplader en MCC3 oplaadkabel meegeleverd
 • Ingebouwde trilfunctie als waarschuwing voor lege batterij.

Krachtigste Tactische zaklamp

Met 1 batterij!

Lichtbundel schijnt heel ver, en is tegelijk tactisch

Acebeam L35

 

De Acebeam L35 is een zaklamp met een gouden randje. Alhoewel het een 'hybride' thrower/militair is, presteert hij zowel in het thrower gedeelte als tactische erg goed.

Hij schijnt tot wel 500 meter ver, bij het inschakelen, maar ook de felheid blijft hij goed vasthouden. De meeste lampen zakken heel erg in output als de lamp warm wordt, maar de L35 kan bijna 2000 lumen, continue verzorgen. Dat is een top prestatie voor dit soort kleine zaklamp.

Het enige probleem met deze lamp is de langzame oplaadfunctie. Het laadt met ongeveer 0.75A erg langzaam de batterij op.

Gegevens:

 • Maximaal 5000 lumen
 • USB-C oplaadfunctie
 • CREE XHP70.2 Led

Wat zijn Tactische zaklampen?

Tactische zaklampen worden in Nederland het vaakst omschreven met militaire zaklamp. Je moet daarbij denken aan een speciale groep zaklampen. Het gaat er dan niet om dat een bepaalde groep mensen die gebruikt, militairen, maar het type zaklamp.

Ik zou het liefst een militaire zaklamp zo omschrijven.

 • De zaklamp heeft een forward-clicky schakelaar zodat je signalen kunt sturen zoals morse codes. Normale zaklamp zullen bij het klikken van de schakelaar de verschillende lichtsterktes doorlopen, en dat is niet de bedoeling.
 • De zaklamp heeft 1 schakelaar aan de staartzijde/achterkant. Een tactische lamp kan zeker een knop aan de zijkant hebben om bijvoorbeeld de lichtsterkte te regelen, de staartknop is cruciaal voor een militaire zaklamp.
 • De zaklamp heeft geen geavanceerde menustructuur. Denk dan bijvoorbeeld over bepaalde groepen menu's met allerlei leuke snufjes zoals batterij meter, flitslampen etc.

 

Scroll naar boven