De Militaire Zaklamp top 8

Bekijk de lijst met de beste tactische zaklampen die nu te koop zijn.

Tactische zaklampen met AA batterijen

Werkt op 1 AA

Klarus XT1A

 

De Klarus XT1A is 1 van de weinig lampen die werkt met een AA batterij. Felle zaklampen gebruiken normaliter een lithium Ion batterij, maar deze kun je ook met een AA batterij gebruiken. Helaas krijg je dan niet de felste tactische zaklamp, maar dit is wel 1 van de weinig die dit kan. Je krijgt overigens gewoon een 14500 lithium batterij bij je lamp geleverd om het echte maximale uit de lamp te halen. Maar wil je toch net iets voorzichtiger zijn dan kun je gerust Eneloop AA batterijen gebruiken. 

Even wat gegevens op een rijtje.

 • 1000 lumens met 14500 type lithium ion batterij (meegeleverd)
 • 300 lumens met een AA batterij
 • 1* CREE XPL HD led
 • Ingebouwde lader (dus je hoeft geen aparte oplader te kopen)

Werkt op 2AA

Thrunite Archer 2A V3

 

In het segment met tactische zaklampen zul je niet zoveel 2AA lampen tegenkomen. De Thrunite Archer is 1 van de weinig zaklampen die nu nog te koop is en die in deze groep valt. Hij is inmiddels alweer een tijdje op de markt, maar hij kan zeker nog een tijdje mee. 

Omdat de wereld van zaklampen zo ontzettend snel uitbreid met nieuwe modellen en merken, is het soms verstandig om bij een oude bekende te blijven. De Thrunite Archer 2A v3 is er daar een van. 

Wil jij indruk maken op je vrienden met een leuke lamp, dan is d Thrunite Archer 2A v3 misschien wel iets voor. Vooral als je nog onbekend bent met oplaadbare lithium-ion batterijen. 

Gegevens op een rijtje.

 • Maximale lichtopbrenghst: 500 lumens
 • 4 verschillende modi
 • Snelle toegang tot stroboscoop
 • Maakt gebruik van 2AA batterijen (Panasonic Eneloop (wit) aanbevolen)

Tactische zaklampen met type 18650 lithium-ion batterijen

De kleinste 18650 tactische zaklamp

Nitecore P18

 

Als je niet terugdeinst voor het gebruik van 18650 lithium-ion batterijen, dan is dit 1 van de kleinste tactische zaklampen met een 18650 batterij. Met de ingebouwde CREE XHP35-HD led kun je een lichtopbrengst verwachten van circa 1800 lumens. Dit is ongeveer 36 keer zo fel als een ouderwetste Maglite 3D (zonder LED). Je kunt daardoor wel begrijpen dat je hier voorzichtig om mee moet gaan. Niet in andermans ogen schijnen, behalve als ze vervelend doen.
Met een korte klik kun je in 1 keer naar de Maximale stand gaan (turbo) als de lamp aanstaat. Al hij uitstaat kun je dan doen door de knop langere tijd ingedrukt te houden. Maar je hebt ook snelle toegang tot de laagste modus wanneer je de zijknop gebruikt. 

Gegevens:

 • Maximale lichtopbrengst: 1800 lumens
 • 1* CREE XHP35-HD
 • Hoge kwaliteit 18650 batterij inbegrepen bij aankoop
 • 5 Modus inclusief een stroboscoop, SOS en beacon mode.

De bekendste militaire zaklamp

Fenix PD35 (TAC)

 

Fenix zaklampen staan er om bekend. De militaire zaklampen van Fenix zijn ongekend populair in Amerika en daarbuiten. Niet alleen omdat Amerikanen veelal van Amerikaanse producten houden, maar ook omdat de Fenix PD35 een bestseller is. De PD35 is dan misschien niet de felste militaire zaklamp die er bestaat. maar met bijna 1000 lumen weet je dat je aan het goede adres bent. 

Het mooie aan de Fenix PD35 serie is dat je ook allerlei verschillend coatingen hebt. Van de Amerikaanse vlag tot camouflage kleuren. Voor elk wat wils zou ik bijna zeggen. Als je er niet om geeft om niet de nieuwste en felste tactische zaklamp te kopen, neem dan zeker de Fenix PD35 TAC in overweging. Ik heb hem zelf ook en het is zeker geen slechte aankoop die je doet! 

Gegevens:

 • 1000 lumens
 • 1* CREE XPL
 • Werkt met 1* 18650 batterij, maar ook met CR123A batterijen

Een van de zaklampen waar ik mijzelf het meest over verbaast heb is de Thrunite TN12 v4. In principe ben ik geen persoon om dezelfde lamp bij elke vernieuwing nogmaals te kopen, maar ik begrijp nu heel goed waarom Thrunite er aan gedacht heeft om de TN12 nog eens een keer te upgraden.

De upgrade is niet zozeer in het feit dat hij feller is geworden, alleen dat hij een nieuwe LED heeft gekregen. De TN12 is uitermate populair en dat begrijp ik nu heel goed. De Thrunite TN12 V4 is een geweldig handige en betaalbare militaire zaklamp. Het aantal accessoires dat je erbij krijgt is gewoon geweldig. Het aantal lumen dat ik heb gemeten is 978, dus dat is net iets onder de 1000 lumen. Het aantal accessoires en de werking van deze lamp zijn gewoon fantastisch. Als je op zoek bent naar een betaalbare optie, bekijk zeker deze lamp even!

Gegevens volgens de fabrikant:

 • 1* CREE XP-L v6
 • 5 modes en 1 Strobe modus
 • IPX8 waterproof tot 2 meter (niet aanbevolen)
 • Groot aantal accessoires

Tactische zaklampen met type 21700 lithium-ion batterijen

De opvolger van de populaire PD35 Tac

Fenix PD36R

 

Zoals we hierboven al hebben genoemd is de Fenix PD35 TAC een immens populaire tactische zaklamp in Amerika. In 2020 hebben ze een nieuwe opvolger, de PD36R. De Fenix PD36R is een grotere broer van de PD35 TAC, want naast een upgrade van de LED (nu 1600 lumens) heeft hij ook de 18650 batterij vervangen met de 21700 batterij.

Een 21700 batterij wordt met de PD36R meegeleverd. Deze heeft een capaciteit van 5000mAh en is daarbij 1.5 keer zo groot (in capaciteit) als de gemiddelde 18650 batterij. Dit betekent langere runtime en meer lichtopbrengst. De PD36R maakt gebruik van een Luminus SST40 led in plaats van een CREE led. Dit is zeker niets negatiefs. Een uitermate handige zaklamp moet ik zeggen. Ook deze heb ik zelf in bezit. 

Gegevens:

 • 1600 lumens (ik heb 1760 gemeten)
 • 1* Luminus SST40 led
 • 21700 type batterij meegeleverd, 5000mAh
 • Ingebouwde oplader

Zaklamp met vibratie systeem

Olight Warrior X Pro

 

Olight is ook een bekende fabrikant voor zaklampen. De Olight Warrior X Pro is de opvolger van de alombekende Warrior X. De nieuwe versie heeft enkele upgrades onder de riem. De LED is geupgrade maar ook het batterij type. De nieuwe Olight Warrior X Pro heeft namelijk plaats gemaakt voor een 21700 batterij. Gelukkig wordt die ook meegeleverd. En dat is ook niet onbegrijpelijk. Olight heeft namelijk vooral safety hoog in het vaandel staan. Het nadeel hiervan is echter wel dat je echt alleen Olight batterijen kan gebruiken! En daardoor dus ook alleen hun magnetische oplader. Als dit jou niet weerhoud om voor een hele mooie tactische lamp te kiezen, dan is dit zeker een kansmaker. 

Gegevens:

 • 2250 lumens
 • 1* Luminus XHP35-Hi
 • Meer dan 500 meter lichtbundel
 • 21700 type batterij meegeleverd, 5000mAh
 • Ingebouwde oplader en MCC3 oplaadkabel meegeleverd

Tactische zaklampen met 2*18650 lithium-ion batterijen

Een van de weinig die werkt met 2 batterijen

Fenix TK35-UE Upgrade

 

Dit is weer zo een bekende zaklamp die je al jaren op de markt ziet. Gelukkig heeft Fenix niet stilgezeten en hebben ze de TK35 series al meerdere keren geupdate. De laatste en felste versie is de Fenix TK35UE met 2 batterijen. De lamp heeft een maximale lichtopbrengst van 3200 lumens. Alhoewel dit niet de felste ter wereld is, toch blijft het een indrukwekkend exemplaar. De TK35UE heeft een van de grootste ledjes, namelijkd e CREE XHP70 achter het voorraam zitten.

Daarnaast ishet 1 van de weinig tactische lampen met 2* 18650 batterijen naast elkaar, in plaats van 2 batterijen achter elkaar. De TK35UE heeft een aparte batterijhouder die je ook gebruikt om de batterijen op te laden. Net weer iets anders dan de meeste zaklampen, maar zeker niet gek. 

Gegevens:

 • Maximaal 3200 lumens
 • Micro USB oplaadfunctie
 • CREE XHP70 Led

Wat zijn Tactische zaklampen?

Tactische zaklampen worden in Nederland het vaakst omschreven met militaire zaklamp. Je moet daarbij denken aan een speciale groep zaklampen. Het gaat er dan niet om dat een bepaalde groep mensen die gebruikt, militairen, maar het type zaklamp.

Ik zou het liefst een militaire zaklamp zo omschrijven.

 • De zaklamp heeft een forward-clicky schakelaar zodat je signalen kunt sturen zoals morse codes. Normale zaklamp zullen bij het klikken van de schakelaar de verschillende lichtsterktes doorlopen, en dat is niet de bedoeling.
 • De zaklamp heeft 1 schakelaar aan de staartzijde/achterkant. Een tactische lamp kan zeker een knop aan de zijkant hebben om bijvoorbeeld de lichtsterkte te regelen, de staartknop is cruciaal voor een militaire zaklamp.
 • De zaklamp heeft geen geavanceerde menustructuur. Denk dan bijvoorbeeld over bepaalde groepen menu's met allerlei leuke snufjes zoals batterij meter, flitslampen etc.

 

Scroll naar top